8.5.2013

Käynnistelyä

Olen muuten tosi hyvä perustamaan blogeja. Tämä on ainakin viides, ja tähän saakka ainoa, jota pidin pitkään, oli pienelle lukijamäärälle avoin LiveJournal-tilini. Sen sisältö koostui pääasiassa YouTube-linkeistä, erilaisista hehkutuksista ja henkilökohtaisesta avautumisesta. Haluaisin kuitenkin ajatella, että etenkään jälkimmäiselle kategorialle ei enää olisi tarvetta ihan niin paljon kuin vuosikausia sitten ja että pystyisin pitämään blogia muistakin asioista. Katsotaan. (Voi silti olla, että satunnaiset videot ovat tarpeen, koska ne nyt vaan ovat kivoja.)

No mutta. Koska reilu viikko suorastaan humahti ohitse, niin tässä muutamia satunnaisia huomioita elosta Budapestissa:
 • Asun mummolassa. Budapest ei suinkaan ole mummola, mutta asuntoni on. Näkisitte nämä huonekalut! Samalla poikaystävän ei-niin-tosissaan esittämä ehdotus Tampereen-kämppäni myynnistä ja tämän ostamisesta on ajatuksen tasolla kutkuttava. Mikä ihana avaruus, korkeat huoneet ja just sopivan kulahtanut parketti! Tämä olisi melkein unelma ilman koristesorsia (kaikki Sinkkuelämää-sarjaa katsoneet tietävät millaisista on kyse. Oh Bunny!), nahkasohvia, jättimäistä kasettisoitinta, pitsisiä valoverhoja, uusbarokkihyllyjä ja korituolien pehmusteisiin pinttynyttä tupakanhajua.
 • Edelliseen liittyen: naapuriparvekkeelta toisinaan leijaileva tuore tupakan haju voittaa pinttyneen.
 • Unkarilaiset ovat kivoja. Samoin Unkarissa asuvat suomalaiset. Ja saksalaiset ja uusiseelantilaiset ja slovakialaiset ja mitä näitä nyt on. Olen tähän mennessä saanut joka paikassa osakseni hirmu ystävällistä kohtelua, ja asiakaspalvelutilanteissa ainoat jurottajat ovat olleet supermarkettien kassoilla. Eivät nekään sentään ihan Rooman tasolle pääse.
 • Täällä tehdään tosi hyvää viiniä, ja sitä myyvät todella tietävät, mitä ovat tekemässä. Etenkin kaltaiselleni erikoisten valkkareiden metsästäjälle tämä on ollut taivas. Vielä ei ole Mosel-joen laaksojen Rieslingin voittanutta, mutta aika hyviin suorituksiin on täälläkin päästy. Rypäleellä on mainio nimikin: Furmint.
 • Täällä tehdään myös tosi hyviä leivonnaisia ja kahvia. Että onneksi tuli pakattua lenkkarit mukaan.
 • En tiedä olenko ikinä kokenut niin outoa säätä toukokuussa kuin viimeisten parin viikon aikana. Hiostavan helteen, kaatosateen, ukkosmyrskyjen ja "kuin Suomen kesä parhaillaan" -sään vaihtelu on ollut varsin hauskaa.
 • Täältä on hämmästyttävän vaikea löytää kunnollisia (= nahkaisia ja järkevän hintaisia) kenkiä, samoin kuin pyyhkeitä tai mitään muitakaan taloustarvikkeita. Olen kysynyt neuvoa ties kuinka monelta, ja ainoa ohje on ollut mennä Ikeaan. Tuonne paikalliskulttuurin mekkaan siis käypi tieni huomenna, sillä mitä ilmeisimmin vuokraemäntäni ja minun käsitykset siitä, mitä "kaikki tarvittava" tarkoittaa, ei ole ihan sama. (Eikä muuten ole kevätsiivouksenkaan käsite, he halusivat siihen kolme päivää ja ensi töikseni hinkkasin ruokaa irti hellasta.)

Ja viimeisimpänä: (melkein) joen rannassa on aika mukava asua. 
(Seuraavaksi vähän parempia kuvia, lupaan!)


2 kommenttia:

 1. Mitä Ikeasta ei löydy, sitä ei tarvitse. ;) Kerro ihmeessä jos pitää tuoda pyyhkeitä...

  Ja innostuksensekaisella kauhulla odotan leivonnaisia, katsotaan mahdunko paluumatkalla koneeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just pyyhkeitä ajattelin muun muassa ostaa; onnekseni otin yhden mukaan Suomesta, mutta se on ihan kiva pestäkin joskus. :D

   Mä olen itse asiassa vailla kahvila- ja myös shoppausseuraa, että tiedät sitten mitä ohjelmassa odottaa... No okei, voidaan me pari nähtävyyttäkin katsastaa. ;)

   Poista